BALKON TIPS

Balkon tipsBalkon tips

 

Nu de lente weer voor de deur staat, begint het bij mij te kriebelen om ons balkon weer gezellig te maken. Ons balkon is ongeveer 1,5 meter bij 6 meter. Die breedte is heel fijn, maar door de (on)diepte is het balkon lastig in te richten. We hebben een rieten bankje met tafeltje en aan de reling hebben we van die reling plantenbakken. Zelf ben ik enorm fan van de reling plantenbakken. Deze zijn o.a te koop bij Action voor een paar euro en in super leuke kleurtjes. Op ons balkon hebben we ook twee balkonkasten. Deze zijn ingebouwd en super handig om bijvoorbeeld lege bloempotten in op te slaan of de klapstoelen in de winter. Ook hebben we een lelijke regenpijp tegen de muur van ons balkon. Vorig jaar hadden we deze heel leuk verdoezeld met een passiebloem in pot. De pot zette ik tegen de regenpijp en de passiebloem groeide omhoog, net als een klimop. Om de paar dagen zaten er prachtige passiebloemen in, zeker een aanrader!

Het leek me leuk om wat tips met jullie te delen hoe je een klein balkon efficiënt kunt inrichten, zodat je er optimaal van kunt genieten.

Tips:

  • Werk in de hoogte. Zet bijvoorbeeld zo’n leuke plantenetagère neer en vul deze met vrolijk gekleurde plantjes en bloemen.
  • Plaats een balkontafeltje aan de reling. Deze hang ja vast aan de reling en kun je vaak ook nog inklappen.
  • Hang in de breedte van je balkon een waslijn op waar je leuke dingen aan kunt hangen, zoals lampionnen.
  • Plaats één bankje en kleedt deze aan met leuke kussentjes. Zo creeër je een zithoekje en kun je de rest van je balkon gebruiken voor plantjes.
  • Hang plantenbakken aan de buitenkant van de reling, dat scheelt weer ongeveer 30 cm.
  • Benut ook zeker de muren van je balkon. Hier kun je bijvoorbeeld haken aan hangen, waar je weer een hangplant aan kunt hangen.

Bron: http://www.showhome.nl/blog/balkon-tips/