TOP 5 OPRUIMTIPS

Lente in de lucht, tijd voor wat nieuws. Heerlijk je huis opruimen zodat het lijkt alsof er een frisse wind doorheen is gegaan. Zeker als je met meerdere mensen samenwoont, kan de voorraad spullen nogal oplopen zonder dat je daar meteen erg in hebt. Tijd voor aktie dus, we geven je wat opruimtips! 

Top 5 opruimtips   Top 5 opruimtips

 

Tips

  1. Alles op zijn tijd. Ruim elke dag tien minuutjes tijd in om even door je huis te gaan en al het zichtbare rondslingerende spul op te ruimen.
  2. Leg alles meteen op zijn plaats. Niet eerst “even “ op de trap of op een stapeltje op de hoek van de tafel. Weg ermee, je gooit het weg of je ruimt het op. Zo simpel is het.
  3. Maak een planning. Plan de grote klussen en probeer ze niet in een dag of twee af te raffelen. Zo voorkom je dat je het gevoel hebt niks anders te doen dan op te ruimen of te poetsen en zie je toch de orde langzaam terugkeren.
  4. Zet je huis niet vol met prularia. Natuurlijk is het leuk om mooie spulletjes te verzamelen maar het staat veel netter als ze per soort bij elkaar staan. Zo is een collectie vaasjes in diverse vormen heel erg trendy, ze hoeven dus niet weggegooid maar wel geordend te worden.
  5. Bundel alle losse kabels die overal liggen. Neem bijvoorbeeld je tv meubel. Bij de meeste mensen ligt daar een kluwen kabels achter waar je de kriebels van krijgt. De tv kabel, de kabel van je modem, de kabel van je digitale ontvanger, noem maar op. Regel dat! En als je dan toch bezig bent in je tv meubel…

Bron: http://www.showhome.nl/nieuwsitem/top-5-opruimtips/