De schoonheid van lederen salons

Wanneer het op salons aankomt, kunnen we iedereen onderverdelen in twee groepen. Enerzijds zijn er liefhebbers van stoffen salons, anderen houden meer van lederen salons. Ik behoor tot deze laatste groep. Een stijlvolle lederen zetel heeft immers een luxueuze uitstraling die je bij een stoffen variant moeilijk vindt.

lederen-salon

Luxueus materiaal

Leder voelt namelijk erg luxueus aan. Het is dus geen verrassing dat lederen zetels standaard zijn in exotische wagens zoals de Rolls Royce Phantom. Met een lederen salon geeft u een geraffineerde toets aan uw woonkamer.

Kleurmogelijkheden

Een met leder beklede zetel komt in verschillende kleuren. Naast het klassieke zwart en wit zijn ook de bruine en cognackleurige lederen sofa’s erg in trek. Er zijn zelfs rode varianten voor wie een echte blikvanger wil! Vrijwel alle tinten zijn beschikbaar.

Lederen salons voor elke woonstijl

Lederen salons hebben eerder een oubollige uitstraling. Maar daar komt stilaan verandering in. Er zijn bijvoorbeeld lederen zetels met een erg modern design, die probleemloos in een minimalistische inrichting passen. Voor elke stijl is er een passend model. Een klassieke zwarte zetel past bijvoorbeeld in een landelijke woonkamer, een cognackleurige chesterfield sofa in een industriële stijl, enz.

Diverse mogelijkheden

Een lederen sofa past overal. Er zijn enorm veel modellen om uit te kiezen, die bovendien verkrijgbaar zijn in diverse configuraties. Van een hoeksalon tot een 3-zit en een fauteuil; alles kan. Tenslotte bieden de meeste producenten bepaalde extra’s aan. Denk bijvoorbeeld aan een relaxfunctie (al dan niet elektrisch gestuurd) of een bijpassende voetenbank.

Een budgettip

Toegegeven, een lederen salon kan een fikse duit kosten. Voor budgetbewuste shoppers hebben we goed nieuws: er bestaat ook zoiets als imitatieleder. Dit materiaal is met het blote oog nauwelijks te onderscheiden van echt leder, maar is wel een pak goedkoper.