Dit moet u doen bij een lekkage in huis

Ondervindt u hinder van een lekkage in uw woning, of heeft u het vermoeden last te hebben van een lekkage? Schakel zo snel mogelijk de hulp van een loodgieter bij u in de buurt in. Bij een lekkage kan een blijvende waterschade ontstaan, daarbij is het vaak behoorlijk lastig om de lekkage zelf te verhelpen. Een loodgieter beschikt over speciaal gereedschap, waarmee het achterhalen van de bron van een lekkage relatief eenvoudig is. Mocht u in de late avonduren te maken krijgen met een lekkage, dan kan een 24/7 loodgieter u helpen. Deze loodgieters komen ook buiten de vaste werktijden om naar u toe om hulp te bieden bij het verhelpen van lekkages in en rondom uw woning.

Hoe ontstaat een lekkage?

Een lekkage kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan twee leidingstukken die niet meer goed op elkaar aansluiten, waardoor speling tussen de leidingstukken ontstaat. In dit geval zal het water langzaam uit de leiding sijpelen, met een vervelende lekkage tot gevolg. Naast deze vorm van een lekkage, kan een lekkage ook ontstaan als u nieuw sanitair niet goed op de afvoer in uw woning aansluit of als uw regenpijp regelmatig overstroomt. Bij het overstromen van de regenpijp, wat vaak het gevolg is van een verstopping in de afvoer, stroomt het vocht via uw muren naar beneden. Hierbij zal het vocht gedeeltelijk in de muren trekken, waardoor schimmelplekken op muren en plafonds ontstaan.

Door regelmatig onderhoud aan uw leidingen en afvoer uit te laten voeren verkleint u de kans op lekkages in huis aanzienlijk. Een loodgieter loopt de leidingen hierbij volledig na om te zoeken naar (beginnende) slijtage. Waar nodig zal een loodgieter direct voor een passende oplossing zorgen.

Een lekkage verhelpen

Als woningbezitter heeft u vaak niet de juiste middelen om een lekkage zelf te verhelpen. Een erkende loodgieter heeft deze middelen wel! Met een speciale lamp volgt een loodgieter het waterspoor rond de plek van de lekkage om de precieze bron te kunnen achterhalen. Wanneer dit gelukt is, zal de loodgieter zorgen voor een passende en vooral structurele oplossing. Zo heeft u hier zelf geen omkijken meer naar en bent u ervan verzekerd dat de lekkage op een vakkundige wijze voor u verholpen wordt.

Tip: laat ook uw dakbedekking regelmatig door een loodgieter nakijken! Tijdens de herfst kunnen er takken en steentjes tegen uw dakbedekking slaan, waardoor kleine gaatjes en barstjes ontstaan. De neerslag trekt via deze slijtage bij uw woning naar binnen.